29/11/2007
BASIN AÇIKLAMASI
Türkiye'de terör eylemleri gerçekleştirdikten sonra yurt dışına kaçan terör örgütü mensuplarının iadelerinin sağlanması yönünde Adalet Bakanlığı'nın yoğun çabaları ve diplomatik girişimleri son zamanlarda olumlu sonuçlar vermeye başlamıştır. Bu kapsamda; Kırmızı Bültenle aranan PKK terör örgütü üyeleri Mehmet İltaş Almanya'da, Mehmet Eşref Kızılay Siegen'de yakalanmış ve Türkiye'ye iade edilerek cezaevine konulmuşlardır.
1991 yılında Genç İlçesi Jandarma Bölüm Komutanlığı'nın silahla taranması ve köy minibüsüne silahlı saldırı sonucu 8 kişinin ölmesi, 4 kişinin yaralanması suçlarından dolayı uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranan PKK terör örgütü üyesi Mehmet İltaş, Almanya'da yakalanmış ve Türkiye'nin iade talebi kabul edilerek 19/09/2007 tarihinde Türkiye'ye getirilmiştir.
Son olarak yine PKK terör örgütü üyesi olup, 27/11/1991 tarihinde bir polis memurunun öldürülmesi suçundan uluslararası düzeyde Kırmızı Bültenle aranan Mehmet Eşref Kızılay, 13/03/2007 tarihinde Siegen'de yakalanmış ve Türkiye'nin iade talebi Alman makamlarınca kabul edilerek 23/11/2007 tarihinde yurda getirilmiştir. Adı geçen şahıs daha önce 14/04/1998 tarihinde de Almanya/Ingelheim'de Türkiye'ye iadesi amacıyla tutuklanmış, ancak iade talebimiz o tarihte ölüm cezası yürürlükte olduğu için reddedilmiştir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur. |